Testületi ülés

2022.11.07. 12:53

Közművelődési intézményeket vonnak össze Gyomaendrődön

A Kállai Ferenc Művelődési Központot és telephelyeit összevonják a Szent Antal Népházzal és telephelyeivel. Az összevonás elől immár minden akadály elhárult, így várhatóan 2023 elejétől egy új intézményként működnek tovább, dr. Szonda István vezetésével.

V. E.

Toldi Balázs

Forrás: MW-archív

A napokban tartott sajtótájékoztatót Toldi Balázs polgármester az október végi gyomaendrődi képviselő-testületi ülés legfontosabb döntéseiről. Részletezte, 15 napirendi pontot tárgyaltak nyílt ülésen hármat zárt tanácskozáson.

Lényegesebb kérdésként említette Toldi Balázs a helyi civil szervezetek támogatását szolgáló önkormányzati rendelet módosítását, amely szerint az eddig elvárt 20 százalékos önerőt 10 százalékra csökkentik a pályázatok benyújtásánál. Szó volt továbbá az idei háromnegyed éves pénzügyi beszámolóról, amely alapján elmondható, hogy minden intézmény időarányosan gazdálkodott. Ugyanakkor hangsúlyozta, az utolsó negyedévben kiugróan nőnek a rezsidíjak, ezért mindenkit fokozott spórolásra és odafigyelésre kért. 

A közművelődési intézmények átszervezése is téma volt, miszerint a Kállai Ferenc Művelődési Központot és telephelyeit összevonják a Szent Antal Népházzal és telephelyeivel. Az összevonás elől immár minden akadály elhárult, így várhatóan 2023 elejétől egy új intézményként működnek tovább, dr. Szonda István vezetésével.

A következő évi rendezvények kapcsán számba vették a kötelező állami események időpontját és számát. Az önkormányzati rendezvényekről, így a sajt- és túrófesztiválról, valamint a halászléfőző versenyről Toldi Balázs elmondta, azok méretét a leendő költségvetés függvényében határozzák meg. Döntöttek továbbá a geotermikus energiaforrások kihasználásának növeléséről, amit már hasznosít több intézményük és gazdasági társaságuk, ám szeretnék települési szinten is kihasználni. Ennek érdekében megvalósíthatósági tanulmányra írtak ki pályázatot. Nyertese a Geotermia Expressz Kft. volt, amelytől mintegy három hónapon belül várják a tanulmányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában