Rendhagyó irodalom

2022.11.17. 12:06

Kortárs költőkkel, írókkal találkoztak a csabai diákok

Rendhagyó irodalomórákat tartott csütörtökön a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban Tallér Edina író, drámaíró, Gerner Csaba színész és Szöllősi Mátyás költő, író, fotóriporter.

L. B.

Gerner Csaba, Tallér Edina és Szöllősi Mátyás tartott rendhagyó irodalomórákat a Belvárban a diákoknak /Fotók: Für Henrik/

Csobánné Stelkovics Edina, az intézmény pedagógusa elmondta: az órákon egyrészt a végzősök vettek részt, mivel az érettségi tételek között is szerepel a kortárs irodalom; másrészt azok a kilencedikesek és tizedikesek, akik a kreatív írás és dráma foglalkozásokon vesznek részt.

Tallér Edina elmondta: fontos megmutatni a fiataloknak, hogy vannak kortárs írók, költők; hogy az irodalom élő; hogy a kikapcsolódásban minőségi alternatívát tudnak nyújtani a könyvek.

A művészek az előadásukban lebontották azokat a sztereotípiákat, miszerint egy író, költő lecsúszott, szenvedélybeteg, magának való és elvan saját gondolataival. Kiemelték: az olvasás meghozza a kedvet az alkotáshoz is, amelyben fontos megtalálni a saját hangot, stílust, és lehet építeni a saját tapasztalatokra. Hangsúlyozták azt is: persze vannak univerzális gondok, a jelenkor problémáival a kortárs irodalom foglalkozik, reflektálva a változásokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában