Békés megye

2022.11.13. 16:04

December 11-től lép életbe a MÁV és a Volán új menetrendje

A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba. A változások a Budapest-Lőkösháza, illetve a Szeged-Békéscsaba vasúti viszonylatot is érintik.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Mint az a hírportálunknak küldött sajtóközleményben áll, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) iránymutatásai alapján előkészített szokásos éves decemberi menetrendváltás új, utascentrikus szemléletet hordoz, és újabb fejlesztésekkel használja ki a MÁV-Volán-csoport integrációjának előnyeit. A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást.

A vasúti közlekedés terén az alábbi változásokkal számolhatnak a Békés megyei közlekedők.

A Budapest―Szolnok―Békéscsaba―Lőkösháza vonalon az IC370 -es és IC371 -es számú vonatok végállomása Budapest-Keleti pályaudvar. Az IC371-es a Keletiből 5:10-kor indul, az IC370-es a Keletibe 22:50-kor érkezik.

A Szeged – Békéscsaba vonalon napközben a személyvonatok óránként követik egymást: a Szegedről 8:28-kor és 10:28-kor induló, Békéscsabáig közlekedő személyvonatok, továbbá a Békéscsabáról 8:47-kor és 10:47-kor induló, Szegedig közlekedő személyvonatok hétvége helyett naponta közlekednek.

A 20 órás idősávban induló vonatok meghosszabbítva és naponta közlekednek Szeged―Békéscsaba viszonylatában, valamint új vonat közlekedik Szegedről 21:28-kor Orosházára, illetve Békéscsabáról 21:47-kor Orosházára.

A MÁV-csoport új menetrendjéről részletesebben ITT tájékozódhat.

A Volánbusz részletes menetrendje ITT böngészhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában