Beol podcast

2022.11.27. 10:22

A Beol podcast heti vendége: Scholtz Endre

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunk, egyben Nyemcsok László újságíró vendége ezúttal Scholtz Endre békéscsabai tanár-festőművész, a Nagy Képmutatás a Csaba Center előtt megvalósítója.

Beol.hu

Gyógyszerésznek kellett volna lennie, de a művészetet választotta

Fotó: Für Henrik

Több száz Scholtz-festmény tulajdonosa alkotott néhány esztendeje élő láncot, magasba emelve a nála lévő alkotást. Beszélgetésünk apropója, hogy harminc esztendő elteltével ismét Párizsban nyílik kiállítás Scholtz Endre műveiből. A beszélgetésből kiderül, hogyan jutottak el a csabai, Vandháti úti iskolából festményei a francia fővárosba, ahol tárlatának 30. évfordulóját készítik most elő. Bill Clinton amerikai elnök is megköszönte dedikált festményét a békéscsabai festőművésznek, Olaf Scholz német kancellárral még zajlanak az egyeztetések.

Scholtz Endre kitért arra, gyógyszerésznek kellett volna lennie apai ágon, de a művészetet választotta. Legtöbb kiállítását Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész nyitotta meg. Festményei az Adriát és az Alföldet egyaránt ábrázolják, ahogy említette, mindkét helyen otthon van.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában