Oktatás

2022.10.28. 16:42

Tanraktárnak örülhet a békéscsabai iskola

Tanraktárat adtak át a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikumban pénteken, a Kemény Gábor Szakmai Napok zárásaként. A tanraktár létrejöttét a Praktiker finanszírozta.

Gyemendi Réka [email protected]

A tanraktár a logisztikai technikus- és a közlekedésüzemvitel ellátók képzését segíti

Fotó: Für Henrik

Malatyinszki Péter intézményigazgató elmondta, a raktár kialakításával kapcsolatban először megkeresték a békéscsabai bolt vezetőjét, Zámbó Lászlót, majd a budapesti üzlet hr vezetőjével, Márton Katalinnal folytattak jövőbe mutató tárgyalást a fejlesztéssel és a későbbi együttműködésekkel kapcsolatban. Hozzátette: a raktár nem csak a logisztikai technikus képzésben segít a tanulóknak, hanem a közlekedésüzemvitel-ellátók képzésének is helyet fog biztosítani. 

A raktár teljes mértékben a barkácsáruháznak köszönhető, illetve ott dolgozók és az iskola dolgozóinak kétkezi munkáját dicséri – fogalmazott az intézményvezető.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, fontos, hogy az iskolapadból kikerülő diákok olyan tudással rendelkezzenek, amivel könnyen elhelyezkednek a munkaerőpiacon, a tanraktár ehhez is hozzásegíti őket. Márton Katalin úgy fogalmazott: nagyon felemelő érzés, hogy áruházuk első tanműhelyét szülővárosában adhatták át, emellett pedig biztatóak a jövőbeli terveik is az intézménnyel.  A diákság nevében Kiss Gábor iskolai nagykövet köszönetét fejezte ki és elmondta, a tanműhely óriási mértékben fogja növelni a képzés színvonalát.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, az elmúlt egy évben fényéveket fejlődött a Kemény Gábor technikum, főként a felsőoktatási intézményekkel kötött együttműködéseik miatt. Kiemelte, a technikus képzésben résztvevőknek bizonyos kompetenciákat már nem kell elsajátítaniuk az egyeteme, hiszen már a  szakképzés alatt megkapják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában