Sportnap

2024.05.16. 11:33

Óvodások sportoltak a Szent István téren - galériával, videóval

Immár a 27. Óvodai Sportnapot tartották meg csütörtökön Békéscsabán, a Szent István téren. Az eseményen a vármegyeszékhely összes óvodája képviseltette magát.

Vásári Erzsébet

Békéscsaba 18 óvodájából összesen 367 gyermek érkezett csütörtök reggel a Szent István térre azért, hogy egy közös bemelegítés után sportban vetélkedjenek egymással. A 27. Óvodai Sportnapon Szarvas Péter polgármester köszöntötte a résztvevőket, illetve nyitotta meg a rendezvényt.

Békéscsaba minden óvodája részt vett a számukra szervezett sportnapon. Fotó és videó: Vásári Erzsébet

A városvezető úgy fogalmazott: minden alkalommal, amikor az óvodai sportnapot megszervezik, az a legfontosabb üzenet, hogy nem lehet elég korán kezdeni a testnevelésre, a mozgásra és az edzésekre való szoktatást a gyerekeknél. Így ez az alkalom is erről szól, egy játékos vetélkedő formájában. 

Szarvas Péter hozzátette: öröm számára, hogy Békéscsaba minden óvodája részt vesz a programon, vagyis 18 intézmény nagycsoportosai gyűltek össze a Szent István téren közös mozgásra. Elárulta, hogy érmet ugyan a legügyesebb csapatok kapnak, de minden óvodának jut egy-egy labdacsomag, tehát senki nem megy haza üres kézzel a vetélkedőről.

A polgármester végül háláját fejezte ki minden óvodai dolgozó felé azért, amiért Békéscsabán rendkívül színes az óvodai élet, hiszen a rendszeres testezdés mellett lehetőséget biztosítanak többek között néptánc- és úszásoktatásra, valamint a zöld programok megszervezésére és végrehajtására is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában