Összefogás

2022.10.10. 09:46

Nemzetiségek fesztiváloztak Battonyán

Az Összefogás a Magyarországi Románokért Egyesület  idén is megszervezte a Magyarországon élő 13 nemzetiség gasztronómiai fesztiválját Battonyán.

Cs. I.

Fotó: BMH

A Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda adott helyet a hétvégi rendezvénynek. Sutya Miklósné, az intézmény igazgatója örömmel üdvözölte a Békés, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyéből érkezett vendégeket.

Kreszta Traján, az egyesület elnöke köszöntötte a tizenkilenc magyarországi országos, megyei és helyi nemzetiségi önkormányzat, nyolc civil szervezet és három intézmény képviselőit, illetve a Romániából, Aradról, Temesvárról, Pécskáról és Sofronyáról érkezett vendégeket. A gasztronómiai élvezetek mellett kulturális élményekben is részük volt a megjelenteknek. Amatőr és profi (román, szerb, szlovák) művészeti csoportok, népdalénekesek gondoskodtak a jó hangulatról, a szórakoztató programról. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. anyagi támogatásával valósult meg.

Sutya Miklósné és Kreszta Traján

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában