Fogyasztási jelleggörbe

2022.10.30. 16:15

Már online is módosítható az MVM-nél a gázfelhasználás jellege

A napokban olyan funkciót tett közzé a szolgáltató online ügyfélszolgálatán és MVM Next applikációjában, amellyel az ügyfelek önkiszolgáló módon, könnyedén módosíthatják a gázfelhasználás jellege, azaz a fogyasztási jelleggörbe alapját képező súlyozási kulcsot.

Beol.hu

A rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyiség a gázfelhasználás módjától függetlenül egységes

Fotó: Shutterstock

Mint azt oldalukon nyilvánosságra hozták:  a felhasználás jellegének módosításához már nem szükséges az MVM személyes vagy telefonos ügyfélszolgálatainak felkeresése, az új online funkciónak köszönhetően ez már otthonról, kényelmesen is elintézhető.

A rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyiség a gázfelhasználás módjától függetlenül egységes. Ügyfeleik mindkét felhasználási profil esetén a jogszabályban meghatározott 63 645 MJ, legalább 1729 köbméter földgázra jogosultak rezsicsökkentett áron. A csak fűtési és a vegyes földgázfelhasználási profilok között a jelleggörbék alapján havonta csupán néhány köbméter eltérés van, így ugyan a csak fűtési profil esetében a nyári hónapokban nincs kedvezményes földgázmennyiség, a téli hónapokban viszont többet lehet igénybe venni, mint vegyes felhasználás esetén.

A részleteket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában