Kolbász+Szüret

2022.10.19. 19:33

Kolbászkészítéssel emlékeztek Uhrin Zoltánra a csabai Öreg-házban

Uhrin Zoltánra, a Csabai Kolbászklub egykori elnökére emlékeztek Békéscsabán, az evangélikus nagytemplom mögötti, úgynevezett Öreg-házban szerdán este. A Békéscsabai Hagyományőrző Kör Kolbász+Szüret elnevezéssel tartotta meg programját.

Ny. L.

Fotó: Bencsik Ádám

Mácsai Sándor elnök elmondta, örülnek annak, hogy Uhrin Zoltán testvére, Sándor is elfogadta a meghívásukat. Uhrin Zoltán a megalakulásától, 1998 óta vezette a Csabai Kolbászklubot haláláig, 2012-ig.

Az elnök emlékére kolbászt gyúrtak a csabai Varga István többszörösen díjazott receptje alapján, a sütésért Bánáti Zoltán körtag felelt, a kiürült tányérok alapján mindketten profi módon ténykedtek. Mácsai Sándor hozzátette, bizonyára az Ókörös Trió dallamai is segítették őket a munkálkodásban.

Szüret lévén Stark Adolf szőlőnemesítő munkássága előtt is kalapot emeltek, a 80. születésnapját ünneplő Szelekovszky László ismertette Stark munkásságát. Ezután Ajtai Péter borlovag bejelentést tett, hogy kóstolhatók a borai. Mácsai Sándor pedig kitért arra, örülnek annak, hogy szlovák és német nemzetiségi vezetők is elfogadták meghívásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában