Békési előadás

2022.10.08. 09:46

Ki kell állnunk legfőbb értékeink mellett

A Védett Társadalom Alapítvány két tagja, Földi László elnök, titkosszolgálati szakértő és Földi-Kovács Andrea újságíró, televíziós műsorvezető, a szervezet kuratóriumi tagja tartott előadást a napokban a Békési Polgári Esték keretében a helyi római katolikus plébánia közösségi termében. Hangsúlyozták: fontos, hogy kiálljuk a legfőbb értékeink, az Isten, haza, család egysége mellett.

Papp Gábor

Nem lehet közömbösnek lenni, tenni kell a negatív folyamatok ellen – hangsúlyozta Földi László és Földi-Kovács Andrea Békésen

Fotó: Für Henrik

Amikor normálisan mennek a dolgok, természetes, hogy kevésbé foglalkozunk a biztonsággal, amikor azonban kitett világban élünk, és minden irányból támadják megszokott értékrendünket, hagyományainkat, nemzeti létünket, a családok hagyományos formáját, akkor felszínre kerül ez a kérdés – fogalmazott az előadáson Földi László. Mint mondta, az alapítványukat azért hozták létre, mert dolgozik egy szintén magyarországi alapítású szervezet, a Nyílt Társadalom Alapítvány, ami mögött a globalizmus húzódik meg, és annak képviselői támadják a legfőbb értékeket, az Isten, haza, család egységet. 

– Európában a kereszténység üldözés alatt áll. Kontinensünk nyugati felén már majdnem szégyen, ha valaki kereszténynek vallja magát, pláne, ha még a hitét is gyakorolja – folytatta a gondolatot. – Londonban nagyon rövid időn belül 200 templomot zártak be, és majdnem ugyanennyi muszlim imahelyet hoztak létre. A vallás nem szűnik meg, csak átalakulnak a trendek és az értékek, pedig Európa a kereszténységről, a kereszténység alapjairól szól. Úgy vélekedett, ha a globális értékrendnek sikerül ezt lebontania, akkor erősen megfogyatkozik az erőtartalék, ami jellemezte a kontinenst.

A haza kérdéséről szólva kifejtette, véleménye szerint az Európai Unió érthetetlen struktúrát akar ránk kényszeríteni. Míg az Amerikai Egyesült Államokban a nyelv, a kultúra, a közös múlt, a hagyományok kötik össze az államokat, Európában különálló államok, nemzetek vannak saját értékrenddel, kultúrával, nyelvvel, hagyományokkal. Mint mondta, az EU mai iránya a nemzetállamok megszűnésének végig gondolt és az utat megindító folyamata.

A családok elleni támadásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, a gender és a LMBTQ-őrület szerint a családot nem férfi, nő és a gyerekeik alkotják. Hangsúlyozta, meg kell állítani azt az eszmeiséget, amely ezt próbálja az emberiségre, Európára és Magyarországra kényszeríteni. Kitért arra, hogy Nyugat-Európában számos érték sorvad el. Példaként említette Németországot, ahol minden adott volt egy normális élethez, ám ezeket az alapokat éppen az elitréteg bontja le, amelynek védenie kellene a nemzet értékeit. 

Mint mondta, a globalizmus oldalán ott áll a pénz ereje, amiből hálózatot építve egyre több közösséget érnek el.

– A másik oldalon nem rendelkezünk ezeknek az anyagi eszközöknek a töredékével sem. Magyarországon ugyanakkor vannak nagyon sokan, akik egyesületekben, különböző alapítványokban dolgoznak az említett alapértékek mentén, ezeket a rendszereket kell megpróbálni koordináltan összefogni. Nem lehet közömbösnek lenni, mint Nyugat-Európában, nem elég csak észrevenni a negatív folyamatokat, tenni is kell ellenünk – fogalmazott. Szólt arról is, hogy a közösségi médiában egy tudatosan felépített támadás folyik az értelem ellen, a ránk zúdított információcunamit nem vagyunk képesek feldolgozni, és a kibogozhatatlan összefüggések között elkallódva akár azt is láthatjuk, hogy a másik oldal megoldása jó, pedig ez csapda. 

– Ezért is kell megfogalmaznunk saját értékeinket és kiállni azokat mellett, még ha ez nem is divatos napjainkban – mondta.

Kapjon még egy esélyt a baba

Földi-Kovács Andrea hangsúlyozta, szellemi küzdelem zajlik. 

– Európa feladta hagyományos értékeit, elhagyta a hitét, elvesztette identitását, és ebbe a talajba könnyen gyökeret tudott verni a progresszív ideológia – tette hozzá. – A természet nem tűri a vákuumot, ha valahonnan kimegy a hit, a kereszténység, előbb-utóbb benyomul valami más, a progresszív ideológiák, a neomarxizmusként feltámadt marxizmus és sok más a valóság, a nemek, a családok ellen háborút indító eszmeiség. Szólt arról, hogy a jogrendszer is a kereszténységre, a bibliai parancsolatokra épül, ezek egyike a Ne ölj!

Földi-Kovács Andrea szólt az élet védelméről, a frissen kibontakozó, abortuszkérdés, illetve a szívhang-rendelet kapcsán is felerősödő vitáról. 

– A politika tett egy lépést, de a továbbiakat nekünk kell. Egy évben 21 ezer 907, naponta hatvan abortusz történik Magyarországon – folytatta a gondolatot. – Szeretnénk, ha azok a magzatgyermekek, akiknek az édesanyja abortuszon gondolkodik, kapnának még egy esélyt. A terhességmegszakítások 97 százaléka úgynevezett válságterhesség miatt történik, ilyenkor a legtöbbször az édesanyáknak csak biztatásra, bátorításra, segítségre, anyagi támogatásra lenne szükségük, hogy megtartsák a baba életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában