Gyula

2022.10.10. 16:58

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt is támogatták a vásárlók

Az áruházlánc vásárlói szavazataikkal két alapítványt és egy egyesületet támogattak, a támogatásokat hétfőn adták át részükre Gyulán.

Papp Gábor

A területi fordulóban Gyula mellett a békéscsabai, sarkadi és mezőberényi üzletekben is lehetett szavazni /Fotók: Bencsik Ádám/

Átadták a Tesco „Ön választ, mi segítünk!” című pályázati programjának területi támogatásait hétfőn délután, az üzletlánc gyulai áruházában. A vásárlók szavazatai alapján a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány 400 ezer, a Gerlai Wenckheim Társaság Egyesület 200 ezer, a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) 100 ezer forintos forrásban részesült közösségi programjának megvalósításához.

Máté Szabolcs, a gyulai áruház vezetője elmondta, a vevők voksolását egy pályázati szakasz előzi meg, amelyben egy független zsűri dönt arról, hogy az adott térségben mely maximum három szervezet helyi projektjeire lehet szavazni. Minden vevő egy-egy zsetont kap, és annak segítségével támogathatják a számukra legszimpatikusabb kezdeményezést. A területi fordulóban Gyula mellett a békéscsabai, sarkadi és mezőberényi üzletekben is lehetett szavazni. A harmadik helyen végzett FETA elnöke, Gyebnár Péter elmondta, Békéscsabán közösségi kertet működtetnek, és annak fejlesztéséhez használják majd fel a támogatást.

Jakab Zsuzsanna, a Gerlai Wenckheim Társaság Egyesület elnöke elmondta, a helyi kastélyparkban denevérodú és internetes elérést biztosító odúkamera kihelyezésének érdekében pályáztak.

Dr. Fodor Zsuzsanna, a közel 52 ezer szavazatot kapott Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi tagja kiemelte, az összeget az úgynevezett KoraPark fejlesztésére fordítják, ahol a koraszülöttek és családjaik részére közösségi teret alakítanak majd ki.

 Alt Norbert, Gyula alpolgármestere, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány alapítója, Máté Szabolcs, Béres Zita, az áruházlánc területi vezetője, dr. Fodor Zsuzsanna, Jakab Zsuzsanna, Gyebnár Péter, Petrecz Szabolcs, a békéscsabai áruház vezetője /Fotó: B. Á./

Máté Szabolcs beszámolt élelmiszermentési programjukról is, amiben az áruházak munkatársai minden munkanap végén összegyűjtik és szortírozzák a már nem eladható, de emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszereket, majd azokat Magyar Élelmiszerbank Egyesület és helyi partnerszervezetei veszik át, és osztják szét a rászorulók között.

A fürdővárosban ebben a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye vállal kiemelt szerepet. Kiss Szabolcs intézményvezető elmondta, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatással kapcsolatban álló ügyfeleik számára juttatják el megmentett élelmiszereket, emellett a kistérségben élők Eleken, Kétegyházán és Lőkösházán is kapnak belőle, illetve egy tanyavilágban tevékenykedő civil szervezet segítségével a külterületeken élők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában