Tudásátadás

2022.10.25. 11:02

A fiatalok mentoraként is aktív a Gádorosról elszármazott polgármester

A Magyarság KicsiNagykövete verseny országos döntőjét a budapesti Nemzeti Múzeumban rendezték meg. A zsűri tagjai között volt Maroslele polgármestere, a gádorosi származású Drimba Tibor.

Cs. I.

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását. A megyei döntők során egyéni és csapatfeladatokkal is találkoztak az indulók. Ezek alapján minden megyében kiválasztották a KicsiNagykövetet és a sport, agrár, valamint kulturális KicsiAttasékat. Az idei sorozat véget ért, az országos döntőt a közelmúltban a budapesti Nemzeti Múzeumban rendezték meg.

Balról Drimba Tibor és Gádoros polgármestere, dr. Szilágyi Tibor
Fotós: Csete Ilona

A vetélkedő fináléjában ott voltak megyénk diákjai és egy Békés megyei származású fiatalember. A gádorosi születésű, de napjainkban Maroslelén polgármesterként a közt szolgáló Drimba Tibor. A háromtagú zsűri munkájában vett részt, mint a program Csongrád-Csanád megyei mentora.

A több hónapig tartó vetélkedés záró eseményén a polgármester a döntőt értékelve úgy nyilatkozott, hálás, hogy mentorként, három gyermekes édesapaként bekapcsolódhatott a versenybe.

– Fontosnak tartom a tudásátadást. Ott voltam a Békés megyei versenyen és itt is azt tapasztaltam, az országos döntőben, hogy nagyon komoly ismeretanyaggal gyarapodva álltak elénk a fiatalok. Magam is átélem apukaként, hogy az ilyen siker mögött ott kell, hogy legyen a szülői hátország is. Büszkék lehetünk a gyermekeinkre – fogalmazott Drimba Tibor, akiről köztudott, hogy Gádorosról indult (gyakran hazalátogat a szülői házba), majd Szegeden dolgozott 18 éven át a büntetés-végrehajtásban. Évek óta sikeres bűnmegelőzési előadásával járja az országot. Prezentációjával az eltelt majd egy évtized alatt több száz felvilágosító órán tízezernél is több gyerekhez jutottak el a megelőzést és a figyelemfelhívást szolgáló szavai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában