Bursa Hungarica

2022.09.26. 18:19

Több fiatalnak biztosíthatnak ösztöndíjat Békéscsabán

Jövőre is számíthatnak ösztöndíjra a rászoruló egyetemista, főiskolás, valamint a felsőoktatásba készülő fiatalok Békéscsabán, miután az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica programhoz.

L. B.

Forrás: Shutterstock

Erről nemrég döntött a városi közgyűlés. Attól függően, hogy az érintett családokban egy főre jutó jövedelem mekkora, a támogatás havi 10 ezer, 12 ezer vagy 15 ezer forintot tesz ki.

Az ülésen Szarvas Péter polgármester, dr. Szigeti Béla bizottsági elnök, valamint Paláncz György tanácsnok is azt emelte ki: a kihívást jelentő gazdasági helyzetben is segíti a város esélyteremtési céllal a fiatalokat. A jövedelemhatárokat pedig úgy változtatták meg, hogy többen felelhessenek meg a pályázati feltételeknek, azaz többen kaphassanak ösztöndíjat, illetve azok mértékét növelték is. Varga Tamás alpolgármester hangsúlyozta, a Békéscsaba hazavár! program ugyancsak komoly segítséget jelent a felsőoktatásban tanulóknak, valamint a frissen végzetteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában