Aktív turizmus

2022.09.20. 19:29

Megújult a Gyuláról Szanazugba vezető kerékpárút

Lezárult az Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert több mint 318 millió forintos támogatás segítségével megvalósult pályázati program a közelmúltban. A beruházás keretében a gyulai Dobozi úti kerékpárutat, valamint a Fehér-Körös partján fekvő, duzzasztó melletti információs és fogadóépületet fejlesztették.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Megújult és biztonságosabbá vált a várost és a népszerű szanazugi vízi paradicsomot összekötő kerékpárút. A projekt eredményeként leaszfaltoztak összesen 4154 méter, belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter hosszú útszakaszt, a kerékpárút és a járda közé pedig padkafolyókát építettek be, amely a csapadékvizet a meglévő víznyelőkhöz vezeti. A külterületi, csaknem 3,4 kilométeres szakasz pályaszerkezetét hidegremix-eljárással használták fel újra, és cementtel rögzítették. Az útpálya szerkezetét két méterre szélesítették, ezzel is megkönnyítve a közlekedést, emellett a teljes kerékpárútszakaszon felfestették az útburkolati jeleket.

A beruházás keretében fejlesztették a Fehér-Körös partján fekvő, duzzasztó melletti vízi turisztikai fogadóépületet is. Telkére fedett rendezvénytér épült, ahol lehetőség lesz előkészítő asztal, sparhelt, kemence, üstház, mosogató és hűtő elhelyezésére, illetve telepítésére, ezzel bővíthető a szolgáltatások köre. A helyszínre érkező látogatók akár akadálymentes parkolóhelyen is parkolhatnak.

Képaláírás

Biztonságosabban lehet eljutni a kedvelt üdülőhelyre Fotós: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában