Testületi ülés

2022.09.01. 17:56

Még szeptemberben kioszthatják a békési családok tanévkezdési támogatását

Külsős bizottsági tagokat is választott csütörtöki ülésén a helyi képviselő-testület, illetve elhangzott: idén is biztosítják a nevelési-tanévkezdési támogatást Békésen a családoknak.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Idén is biztosítják a nevelési-tanévkezdési támogatást Békésen a családoknak, a célra 30 millió forintot fordítanak – döntött csütörtöki ülésén a helyi képviselő-testület. 

Fotós: Lehoczky Péter

A tanácskozás elején Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester köszöntötte a testület és a lakosság nevében Ladányi Zoltánt, a Békési Rendőrkapitányság közelmúltban leköszönt vezetőjét, illetve Sápiné Turcsányi Ildikót, a Jantyik Mátyás Múzeum nyugdíjba vonult igazgatóját. Ladányi Zoltán ezredes harminchat évig látott el hivatásos szolgálatot, 2004 óta töltötte be a Békési Rendőrkapitányság vezetői posztját, a közelmúltban saját kérésére nyugdíj előtti rendelkezési állományba került át. Mint arról beszámoltunk, a békési kapitányság irányítását Jánosi Péter ezredes vette át.

Külsős bizottsági tagok választásáról is döntött a képviselő-testület. 

Serfecz Dávid, a humán és szociális bizottság külsős tagja korábban lemondott tisztségéről, ezért új, nem képviselő bizottsági tag megválasztása vált szükségessé. Serfecz Dávid helyére a humán és szociális bizottságba Kovács Gusztáv került, aki eddig az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság tagja volt. Az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottságban megüresedett külsős bizottsági helyre pedig Gyarmati Sándort, a megyei és a városi polgárőrség elnökét választotta meg a testület. Erről a kérdésről egyébként vita is kialakult a helyi ellenzék és a városvezető Fidesz-KDNP frakció között arról, hogy kinek és milyen módon kellett volna egyeztetést kezdeményeznie a témában.

A képviselő-testület idén is biztosítja a nevelési-tanévkezdési támogatást a városban, amelyre az önkormányzat költségvetésében 30 millió forintot különítettek el.

A bölcsődés gyermekek fejenként 5000 forint támogatásban részesülnek. Az óvodás gyermekek fejenként 5000 forint, a nappali oktatás munkarendje szerint általános iskolai tanulmányokat folytató gyermekek fejenként 10 ezer forint, a nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekek fejenként 12 ezer forintos támogatást kapnak. A támogatásokat várhatóan még szeptemberben kiosztják majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában