BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola

2022.09.02. 12:02

Burkoló szaktantermet adtak át Békéscsabán

Korszerű, az elméleti oktatásnak helyet adó burkoló szaktantermet adtak át pénteken a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában a nemzetközi, építőipari anyagokat gyártó és forgalmazó cég, a Murexin Kft. támogatásának köszönhetően.

L. B.

Macskási Szilvia; az egyik diák, Aranyi Dominik; valamint Lestyánné Hricsovinyi Julianna adta át ünnepélyesen a szaktantermet

Fotó: Bencsik Ádám

– Új burkoló szaktanterem kialakításával támogatta az intézményt a Murexin Kft. A cég, valamint a Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola együttműködése immár tizenöt éves múltra tekint vissza – mondta Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató. Hozzátette: ennek köszönhetően a legújabb anyagokkal, technológiákkal, trendekkel ismerkedhetnek meg a diákok, ami fontos azért, hogy a szakma élvonalába tartozó szakembereket képezzenek.

Fotós: Bencsik Ádám

Szabó Sándor, a középiskola gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettese elmondta, korántsem így nézett ki a szaktanterem a felújítása előtt. Minden anyagot, az alapozótól a ragasztón és fugázón át a burkolóig a cég biztosított, így felcsempézték a falakat, felcsiszolták és szegővel látták el a parkettát. Érdekesség, hogy fotók alapján csodálatos képeket ugyancsak készítettek burkolókból. A munka tíz napot vett igénybe, abban tizenegy diák vett részt a gyakorlata során mesterek irányításával. Bár a szaktanterem elméleti oktatásra szolgál, szerinte a felújítását követően itt is lehet szemléltetni az átadott ismereteket, a gyakorlatnak egyébként az Ipari úton található tanműhely biztosít teret.

Fotós: Bencsik Ádám
Fotós: Bencsik Ádám

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója hangsúlyozta, nem szó szerinti támogatást kapott a Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola, hanem egy jövőben megtérülő befektetést a szaktanteremmel. Az intézményben kézzel foghatók az eredmények: magas színvonalú munka folyik, kitűnőek a diákok és az oktatók, és a Szakma Sztár-versenyeken a legjobbak között van a békéscsabai középiskola, rengeteg érmet hoznak haza a tanulói.

Igényes szakembereket képeznek

A Murexin Kft. képzési koordinátora, Macskási Szilvia elmondta, az osztrák hátterű cég építőipari anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Fontos számukra a minőség, illetve a szakképzés, az, hogy önmagukra és munkájukra igényes szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból. A békéscsabai középiskolának több százezer forint értékben biztosítottak támogatást, plakátokat is készítettek a helyiség díszítéséhez. Hasonló szaktantermeket az ország több intézményben adtak már át, de Békés megyében a Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola volt az első a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában