Békéscsaba

2022.09.10. 11:18

A Drakula-fantázia nyomán véradást is szerveztek a Jókai színházban

Szeptember 16-án lesz a Drakula-fantázia című horrorrock premierje a Jókai színházban, ennek apropóján véradást is szerveztek a teátrumban szombaton.

Fotó: Für Henrik

A darabot Seregi Zoltán igazgató rendezi. Kiemelte, a színház a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos akcióban vesz részt, a véradást pedig – amivel népszerűsíthető az előadás és az önzetlen segítségnyújtás is – Puskás Dániel ötlete nyomán ők kezdeményezték. A színész, aki vámpír lesz a darabban, elmondta, rendszeresen ad vért, és az egyik alkalommal felmerült benne, hogy ha Drakuláról sokaknak a vérszívás jut eszébe, akkor az előadás kapcsán is szervezhetnének jótékonykodást. Vérre mindig szükség van, tehát jó ügyet szolgálhatnak.

Fotós: Für Henrik

Seregi Zoltán hozzátette, a Drakula-fantázia a nemzeti összetartozás évadára készült, ám a koronavírus-járvány felborította a terveket, így most tűzik műsorra. Nem egy egyszerű horrortörténetet láthatnak a nézők, a darab a magyar-román együttélés konfliktusairól szól, amelyek aztán Trianonhoz vezettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában