Programismertető

2022.08.30. 14:22

Sztárfellépők érkeznek a Gyulai Pálinkafesztiválra

Szeptember 15-től szeptember 17-ig, csütörtöktől szombatig immáron huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a Gyulai Pálinkafesztivált – jelentette be a programsorozatot bemutató keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Varga-Bora Tímea főszervező.

Papp Gábor

Az eseményen többek között fellép Demjén Ferenc, Szikora Róbert és az R-GO, a Karthago, a 4S Street zenekar, a TNT, illetve a Hooligans is.

Varga-Bora Tímea elmondta, kiállítóként az ország pálinkagyártóinak nagy része jelen lesz a fesztiválon. Az első nap egyik nyitóakkordja a pálinka lovagrendek felvonulása lesz a Százéves cukrászdától a várkertig. 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel vezetett pálinkakóstolókat is tartanak, amelynek részeként hat főzdét, illetve azok kulisszatitkait ismerhetik meg a látogatók. Újdonságként két mesterkurzust is meghirdettek. Pénteken Gulyás Csaba, az egyik legismertebb hazai bártender, szombaton pedig Fabulya Attila tart majd előadást. 

Folytatódik a nagy sikerű Pálinka Ízutazás című gasztronómiai sorozat, amelynek részeként szeptember 17-én a pálinkák és az ételek találkozását mutatja be Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó és Fabulya Attila.

 

Gazda és pálinka a konyhában címmel gasztronómiai látványfőzést és kóstolót rendeznek. Az eseményen Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetésével a pálinka- és az agrárvilág szakemberei készítenek ételeket almapálinkával. Ismét házasítják a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját, amely ezúttal almapálinkából születik majd meg, illetve kihirdetik majd a Brillante Pálinka- és Párlatverseny eredményeit.

A rendezvény szombati napján rendezik meg a Békés Megyei Vadász- és Horgásznapot.  Zuberecz Tibor, az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei titkára elmondta, a vadászkürtös térzene és a látványos vadhívó-, vadászkutya- és solymászbemutatók mellett vadhúsfőző-versenyt is tartanak.

Nemes Attila, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége ügyvezetője kiemelte, a főzőcsapatok náluk tiszai, dunai és egyéb hallé, valamint egyéb halételek kategóriájában mérhetik össze tudásukat. Emellett bemutatót tart a Magyar Halkolbász Lovagrend és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában