Felpörögtek a motorok

2022.08.20. 16:00

Meghajtották a roncsokat Köröstarcsán - galériával

Harmadik alkalommal rendeznek gyorsasági roncsderbit Köröstarcsán. A szombati eseményen nyolc kategóriában negyvenöt autóval vettek részt vezetőik.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Egy jubileumot is ünnepeltünk idén, hiszen Török Attila éppen három évtizeddel ezelőtt kezdett el roncsderbizni Köröstarcsán – nyilatkozta lapunknak Gyaraki Imre főszervező. Mint elmondta, néhány esztendővel később megváltoztak a körülmények, a figyelem másfelé összpontosult, de a hagyományok megmaradtak. Ezeknek a tradícióknak a mentén indították útjára ismét a roncsderbit is a településen.

Kérdésünkre kifejtette, a szombati megmérettetésre az egész országból, a teljesség igénye nélkül Bajáról, Kecskemétről, Szegedről és a környező településről érkeztek versenyzők. Az indulók pedig nyolc kategóriában, terepgokartban, junior versenyszámban, lada kicsi-nagy kategóriában, autócross kicsi-nagy kategóriában, a roncsautó három géposztályában állhattak rajthoz, illetve női futam és szerelőfutam is szórakoztatta a megjelenteket. Összesen mintegy harminc futamot hívtak életre. A mezőnyben két köröstarcsai fiatal Tóth Imre Zsolt a juniorok között, míg Gyaraki Imre terepgokartban és a juniorok között szerepelt. Ugyancsak megmérette magát két tarcsai elszármazott, Gulyás Péter és Maczkó István autócross nagy és kicsi kategóriában. Minden versenyszám látványos, izgalmas futamokat hozott, a roncsautók között négyezer köbcentis járművek is feltűntek. A derbi az országos bajnokság egyik állomáshelye is volt. 

Lipcsei Zoltán polgármester kiemelte, a roncsderbi Köröstarcsa egyik kiemelt fontosságú rendezvénye.

– Gyaraki Imre nagyszerű munkát végez annak érdekében, hogy ez a színvonalas program hagyománnyá váljon – tette hozzá, majd  elmondta, a tavaly köröstarcsai futam országosan a legjobb rendezés díját érdemelte ki.

– Óriás sikernek tartom mindezt, ami öregbítette településünk jó hírét is, és nagyon komoly elismerés a szervezőknek, akik valóban mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen, a lehető legjobban menjen. Kiemelten fontosnak nevezte, hogy az önkormányzat partnerségben dolgozik Gyaraki Imrével.

Lipcsei Zoltán elmondta, a roncsderbi minden évben sok embert mozgat meg, jövőre pedig gondolkodnak abban, hogy nem az augusztus 20-i hétvégén, hanem már előtt megtartják a futamot, hogy  a lehetőség szerint még többen láthassák az izgalmas versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában