Fiatal képzőművészek

2022.08.24. 14:26

Jankay Art: tehetségfeltáró program indul Csabán

Csütörtökön kezdődik Békéscsabán az első Országos Tehetségfeltáró Program, a Jankay Apartman Art – adta hírül Baji Miklós Zoltán, az esemény kurátora.

B. O.

Fotó: Kiss Zoltán

Mint írta, az augusztus 25-e és 28-a között rendezett programsorozaton az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a meghívott fiatal képzőművészekkel, és láthatják a vetítéssel egybekötött nyilvános bemutatkozó előadásaikat. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvény csütörtökön este hétkor kezdődik a Jankay vendégházban, ahol elsőként dr. Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója mond köszöntő beszédet. A házigazda Tímár Ella, a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány elnöke, az esemény kurátora pedig Baji Miklós Zoltán képzőművész lesz. Mellettük Nagy Zopán költő, író, művészeti író, fotóművész és Koncz Gábor festőművész a program szervezésében, koordinálásban segít.

Baji Miklós Zoltán lapunknak elmondta, az interaktív művészeti program célja, hogy a Magyarországon élő és alkotó fiatal képzőművészeknek bemutatkozási és személyes találkozási lehetőséget biztosítson Békéscsabán. Hozzátette, a tehetségfeltáró program részeként az apartman udvarának kerítéskazettáin, időtálló digitális nyomatok formájában hét művész (Dicková Alexandra, Kerék Tíra, Koncz Gábor, Kőmíves Luca, Nagy Zopán, Sütő Róbert, Szőke Lili) munkája egy éven át, egészen jövő év augusztus 23-áig lesz látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában