Békéscsaba

2022.08.26. 06:30

Fiatal tehetségek alkotásaiból nyílt kerítéstárlat a Jankay ház udvarán

Hét fiatal művész, Dicková Alexandra, Kerék Tíra, Koncz Gábor, Kőmíves Luca, Nagy Zopán, Sütő Róbert és Szőke Lili alkotásaiból nyílt kerítéstárlat csütörtökön a Jankay Apartman Art nevet viselő országos tehetségfeltáró program keretében az Árpád sor 2. szám alatti Jankay vendégház udvarán. Az egy évig látható kiállítás kurátora, Baji Miklós Zoltán elmondta, hogy a mostani többnapos rendezvény során előadásaikkal be is mutatkoznak az alkotók.

L. B.

Baji Miklós Zoltán elmondta, a kiállítás egy évig látható

Fotó: Bencsik Ádám

A Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány elnöke, Tímár Ella ismertette: az alapítvány 22 éve van jelen a város életében. 2018-ban vették meg az Árpád sor 2. szám alatti házat, hogy kapcsolódhassanak a Munkácsy Negyedhez, és hogy abban vendégházat alakítsanak ki a Békéscsabára látogatók számára. Aztán megfogalmazódott a gondolat, hogy az udvaron is hozzanak létre valamilyen attrakciót, a sok kerítés pedig adta magát egy kiállításhoz.

A kerítéstárlatot dr. Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója nyitotta meg, akiben sok gondolatot indítottak be, sok kérdést vetettek fel az alkotások, és kiemelte, ez a művészet lényege. A művészek nem csak klasszikus technikákat alkalmaztak, ettől szintén izgalmasak az alkotások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában