Hagyomány

2022.08.15. 12:58

Elszármazottak jöttek össze a mezőhegyesi retró találkozón

Retro találkozónak indult kilenc évvel ezelőtt az az immár évente megszervezett összejövetel, amire sokan nagyon készülnek. Az ötletgazda és főszervező, Kovács István pedig évről évre igyekszik a kéréseknek eleget tenni.

Cs. I.

A találkozó résztvevői már azt is megbeszélték, mit szeretnének 2023-ban megnézni

Fotó: BMH

– Vasárnap  már a kilencedik találkozónkat tarthattuk meg. Idén hetvenketten voltak kíváncsiak a hagyományos és az új programelemekre. Hazatértek elszármazottak, de egyre több helybeli is csatlakozik hozzánk, mert kíváncsi a városban zajló fejlesztésekre, amiket csak kívülről lát a mindennapokban – utalt az érdeklődés fenntartásának a folytonosságára a szervező.

Kis közösségük, az évekkel ezelőtt az egykori gyógyítók tiszteletére állított emléktáblánál és emlékhelyen most is koszorúzott, eljött Pap István Tibor polgármester és köszöntötte a résztvevőket.

A helyi pedagógus, Vargáné Szűcs Márta tűzzománc munkáinak a kiállítást is megnyitották az ÁMK-ban. Ezután látogattak el több olyan helyszínre a találkozó tagjai, ahol egykor dolgoztak vagy tanultak, ők vagy családtagjaik. A helyi szakiskola megújult és felszererelt XXI. századi épülete sok újdonságot kínált, volt, aki körbe is vezette a résztvevőket.

Egykori dolgozók nosztalgiáztak a vetőmagüzemben, ahol szintén komoly fejlesztés eredményeként a legmodernebb technológia működésével ismerkedhettek meg az üzemlátogatás során.

Nem maradhatott el a találkozó tortájának a megszegése sem. A délutáni program keretében egy mezőhegyesen tanuló diáklány, Harascsák Szilvia könyvbemutatójára és a szintén mezőhegyesi kötődésű Kaymar zenés műsorára várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában