Hagyományőrzők

2022.07.19. 11:35

Nyitott portán várta a látogatókat a békési Nefelejcs

„Nyitott porta – helyi értékeinkkel” címmel szervezett új rendezvényt a Nefelejcs Békési Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a napokban Békésen, a Durkó utcában. A program során békési értékekből, a városhoz kötődő ízekből, tárgyakból, szokásokból és hagyományokból kínált egy csokorra valót a civil szervezet tagsága a látogatóknak.

P. G.

Fotó: Gazsó János

Az érdeklődők látványbemutatón ismerhették meg közelebbről a kosárfonást, a kötélverést és a tarhonyakészítést. Bemutatták a szintén helyi értékek közé felvett békési viseletet, a békési hímzést, a Békési Kalendáriumot, valamint a Szikszay Sándor aranykoszorús mézeskalácsos munkássága nyomán megszületett ütőfás mézeskalácsot. Az eseményen hamisítatlan békési szilvalekváros papucsot, hideg gyümölcslevest, rózsa limonádét kínáltak a látogatóknak. Különleges produkciójával fellépett a Belencéres Néptáncegyüttes.

A Nefelejcs egyesület hosszú évek óta tesz nagyon sokat a helyi hagyományok és értékek megőrzéséért, ezt a célt szolgálta az új kezdeményezés is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában