Népszerű gyümölcs

2022.07.06. 12:09

Meggyet kóstoltatnak Békéscsaba több pontján

Hét ládányi, hetven kiló meggyel érkezett szerdán reggel Békéscsabára a termelő. Kis műanyagdobozokban diákok kínálták a meggyet a bevásárlóközpont mellett a városközpontban, és az Árpád Fürdő is szerepel a helyszínek között.

Ny. L.

Sóti Sára, Babcsák Dóra és Hegedűs Hédi

Fotó: Bencsik Ádám

Hét ládányi, hetven kiló meggyel érkezett szerdán reggel Békéscsabára Pusztai József, a gerendási székhelyű Medifruct Kft. ügyvezetője. Többéves hagyományát folytatta a gyümölcs kóstoltatásával a termelői értékesítő szervezet.

– Jó évet zárunk meggyből, a mostani egy késői érésű fajta, a Petri – ecsetelte Pusztai József az első állomáshelyen, a Csaba Centerben. Kis műanyagdobozokban diákok kínálták a meggyet a bevásárlóközpont mellett a városközpontban, és az Árpád Fürdő is szerepel a helyszínek között.

Pusztai József kitért arra, a meggy a legízletesebb gyümölcsök közé tartozik, és nagyon sok gyulladáscsökkentő hatóanyag található benne. Teljes értékű B- és C-vitaminforrás. Emellett magas a kálium-, kalcium-, magnézium-, vas-, foszfor- és cinktartalma. Az ügyvezető elmondta, sem a termésmennyiség, sem a termőterület nem változott jelentősen 60 éve, Magyarország a meggytermelők világrangsorában a 8. helyen áll. Megyénkben is népszerű gyümölcsnek számít a meggy, nemcsak nyersen fogyasztják az emberek, sokan készítenek befőttet, dzsemet és lekvárt is belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában