Jelzőlámpák

2022.07.08. 07:54

Megoldást keresnek a jaminai csomópont közlekedési gondjaira

Jelentős a forgalom és nehéz az átjutás Békéscsaba jaminai városrészében, a Franklin, a Pataky és a Kolozsvári utcák találkozásánál. Szigorúan be kell tartani a közlekedési szabályokat, mert csak így kerülhetők el a balesetek – közölte Nagy Ferenc alpolgármester a Facebook oldalán, hozzáfűzve, hogy erről kap folyamatosan jelzéseket.

L. B.

A minap a helyszínen járt Szarvas Péter és Nagy Ferenc.

Forrás: Nagy Ferenc/Facebook

Mint írta, korábban, például a csomópontban áthaladó bicikliutak kiépítésekor is foglalkozott a városvezetés a kereszteződéssel, azonban források hiányában a helyzet változatlan maradt. Hozzátette: egyre sürgetőbbnek érzi a helyzetet, ezért Szarvas Péter polgármesterrel újra megnézték a csomópontot, hogy megoldást keressenek a problémára.

Azt látták, hogy nem lenne egyszerű a jelzőlámpás kialakítás sem, mert szűk a kereszteződés, sok mindent áll kellene építeni. Azonban azt is tapasztalták, hogy muszáj tenni valamit a biztonságos közlekedés érdekében. 

Abban maradtak: tervező szakemberek bevonásával a városnak meg kell találnia a megoldást azért, hogy a gyalogos és a kerékpáros átkelés biztonságosabb, az autók átjutása pedig rendezett és folyamatos legyen, és hogy a feladat előkészítését meg kell kezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában