Gyászhír

2022.07.04. 20:59

Elhunyt dr. Pászti Erzsébet

Életének 80. évében, hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet egykori laboratórium vezető főorvosa, dr. Pászti Erzsébet.

Cs. I.

/Fotó: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza Facebook-oldala/

Gyerekkorától segíteni akart az elesetteken, a gyengéken és a betegeken. A Szegedi Orvosi Egyetemen szerzett diplomát és az 1967-ben átadott Orosházi Kórház kezdő orvoscsapatának lett a tagja férjével, dr. Erostyák Mihállyal.

1970-ben nyílt meg a rendelőintézet a régi szülőotthon helyén, ahol ő lett a labor vezetője. 1984-ben készült el az új rendelőintézet a Könd utcán, s került új helyére a labor, mint központi laboratórium, ahol 1992. áprilisától osztályvezető főorvos volt dr. Pászti Erzsébet. 2003 áprilisában innen ment nyugdíjba.
Közösségi emberként is aktív életet élt még nyugdíjas korában is. 1998-2006-ig tagja volt a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak ápolva ősei kultúráját. 
Férjével két gyermeket neveltek fel, akik megajándékozták őket 4 unokával.

Egészségügyi problémái miatt életének utolsó másfél évét az Ezüstfenyő Idősek Otthonában töltötte, 2022. június 20-án este örökre elaludt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában