Alkotóközösség

2022.06.13. 15:00

Jubiláltak a csabai padlásterápiások

Ihlet címmel nyílt meg a Padlásterápia jubileumi, tizedik tárlata az elmúlt hétvégén. A G. Pataki Mária dekoratőr-festő által vezetett alkotóközösség huszonkét kiállítójának festménye július 25-ig látható a Lencsési Könyvtárban.

Az ünnepi eseményen Lustyik István gitárklubja zenélt /Fotó: BMH/

Köszöntőjében az intézmény igazgatóhelyettese, Lukoviczki Anna kiemelte, az ihlet szó mindössze öt betű, de szinte mindent magába foglal: művészeti alkotásra serkent, de a hétköznapi életben is számos tevékenységhez szükséges. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hozzátette, az ihlet inspiráció, amely arra is késztethet, hogy a gondolatok, reflexiók a művészetben öltsenek testet. Emlékeztetett a festőklub nemrég elhunyt patrónusának, dr. Ferenczi Attila szavaira, miszerint receptre kellene felírni a Padlásterápiát, amely a közösségi élmények és az elfogadó szeretet jegyében tükrözi az egymásra való odafigyelést. A tizenegyedik kurzus nyárias hangulatban, vízparti festegetéssel folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában