Baráti összejövetel

2022.06.09. 09:37

Batyus találkozót tartottak a kondorosi Nagymajorban

A második nagymajori baráti találkozót tartották meg a minap Kondoroson, a Batthyány-Geist kastélynál. Kasik Pálné a szervezők részéről elmondta, ennek már a negyedik rendezvények kellett volna lennie, de kettő a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Ny. L.

Batyukkal érkeztek a családok az eseményre, és megkóstolták egymás ételeit, italait a kolbászoktól, süteményektől a pálinkákig. Uhljár János tartotta a köszöntőt, ő ma is helyben él és munkálkodik. A megjelentek virággal és mécses gyújtásával emlékeztek meg a régebben, illetve az első találkozó óta elhunytakról, majd a megemlékezés tárgyait a kastély kápolnájában helyezték el.

A baráti, meghitt beszélgetések mellett a találkozót színesítette a Széchenyi Lótenyésztési Egyesület tanyatúrája, azaz a környéket lovaskocsikkal járták be. A gyermekek részére a lovaglás nyújtott élményt. A rendezvényen többen is meséltek a majorhoz való kötődésükről, és az ezzel kapcsolatos gyermek- és felnőttkori emlékeikről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában