Rajzkiállítás

2022.06.24. 16:13

Az összetartást erősítik az anyaországbeli és a határon túli alkotások Kétegyházán

Zászlók, ha lengenek...címmel nyílt gyermekrajz-kiállítás Kétegyházán a Táncsics Mihály művelődési házban pénteken. Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester elmondta, megtiszteltetés, hogy településük is otthont adhat a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vándorkiállításának.

Nagy Szilvia

Hét korcsoport csaknem száz alkotása látható két hétig Kétegyházán.

Fotó: Bencsik Ádám

Hozzátette, jeles alkalmakkor az önkormányzat mindig kikéri a gyerekek véleményét, akik alkotásaikkal tanítanak, fontos gondolatokat ébresztenek. Sárba Katalin, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet orosházi származású osztályvezetője elmondta, a pályázatra a Délvidékről, Felvidékről, Muravidékről, Erdélyből, sőt Amerikából és Ausztráliából is érkeztek munkák a magyar címer, a zászló, Trianon, illetve a Tamási Áron és a Gárdonyi Géza-emlékév témában.

– A nemzeti jelképek a fiatal generációk számára is különleges jelentőséggel bírnak, a pályázat a nemzet összefogásának, hűségének jelképe is, kapocs az anyaország és az elcsatolt magyarság között – tette hozzá. 

A tárlatot Herczeg Tamás nyitotta meg, aki kiemelte, a kormány sokat tesz a nemzeti összetartozás tettenérhetőségéért. Hangsúlyozta, fontos, hogy a fiataloknak életük végéig meghatározó élménye legyen magyarságuk. 

Az országgyűlési képviselő megragadta az alkalmat, és átadta az általa 2020-ban alapított Tehetség-díjat egy kétegyházi diáknak. Plakettel és adózott jövedelméből származó jutalommal ismerte el Számfira Szonját, aki idén ballagott el a román nemzetiségi általános iskola nyolcadik osztályából. Szonja kimagasló tanulmányi eredményeket ért el az évek során, emellett a román nyelv és hagyományok ápolásában is jeleskedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában