Galériával / Videóval

2022.05.11. 11:28

Óvodásokkal telt meg a csabai főtér

Sportnapot szerveztek a békéscsabai, általános iskolába készülő óvodásoknak szerdán a város főterén. A játékos vetélkedőn, a váltóversenyek során előkerültek a labdák, a bóják és a hulahoppkarikák is. Az immár huszonötödik alkalommal életre hívott rendezvényen mind a csaknem négyszáz gyermeket díjazták, éremmel és csokoládéval, az intézmények pedig labdákat vehettek át.

Licska Balázs

Fotó: Bencsik Ádám

Több, hangzatos elnevezést kapott versenyszámmal várták az óvodásokat szerdán a Szent István téren. Miután a rendezvény ceremóniamestere, Adorján László ismertette a tudnivalókat, a gyerekek labdákkal szaladgáltak, gurították és pakolták azokat, de a játék során előkerültek a bóják és a hulahoppkarikák is. Olyan feladatokat ugyancsak kaptak a fiatalok, amelyek megoldásába be kellett vonniuk az őket buzdító óvó néniket és óvó bácsikat is.

A Lencsési lakótelepi Zöld, Napsugár- és Manóvároviból összesen öt csapat érkezett – mondta dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda igazgatója. Hangsúlyozta, hogy a sport és a mozgás az óvodai mindennapok részét képezik, mind a három intézményben találhatók műfüves sportpályák is, a gyerekek szeretik az ottani foglalkozásokat. Örültek, hogy két év kihagyás után professzionális módon szervezték meg számukra a sportnapot, hogy kimozdulhattak az óvodákból.

A Hajnal, a Lenkey és a Jázmin utcai óvodákból összesen négy csapat vett részt a sportnapon – ismertette Szegfű Ferencné, a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ igazgatója. Elmondta, mindhárom intézmény pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a mozgásra nevelés. A Hajnal és a Lenkey utcai óvodákban ráadásul műfüves sportpálya is rendelkezésre áll. Hozzátette: a gyerekek izgatottan, várakozással teli érkeztek a város főterére.

Szarvas Péter polgármester elmondta, örültek, hogy a koronavírus-járvány miatti két év kihagyást követően ismét megrendezhették a sportnapot, és hogy azon valamennyi békéscsabai óvoda részt vett, nemcsak az önkormányzatiak, hanem az evangélikus és a szlovák is – azaz összesen négyszáz fiatal 36 csapattal. Hangsúlyozta, hogy minden gyermeket jutalmaztak az esemény végén, egy-egy csokoládéval és egy-egy csodás éremmel térhettek haza, valamint az intézmények labdákat vehettek át.

Kiemelte, hogy a szülők, nagyszülők nyugodtak lehetnek, jó helyre kerülnek a gyerekek a békéscsabai óvodákban, hiszen azokban nemcsak az alapvető nevelési feladatokat végzik el a szakemberek, hanem az egészséges életmódra ugyancsak ösztönzik a fiatalokat, erősítik bennük a sport és a mozgás iránti szeretetet. Az intézményekben fontos szerepet kapnak a labdajátékok, emellett a néptánc és az úszásoktatás, a vízhez szoktatás is. 

A huszonötödik volt a mostani

A kétéves pauzát követően immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a sportnapot az óvodásoknak. Annak idején Tóth Pál – aki a mostanin is részt vett, figyelve a gyermekeket –, valamint Kováts Tibor kezdeményezésére hívták életre a rendezvényt, és annak sokáig a városi sportcsarnok adott otthont. Az utóbbi időszakban – amikor az időjárás engedi – viszont a főtéren szervezik meg, de megesett, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központban mérték össze tudásukat, ügyességüket a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában