Veronai busztragédia

2022.05.03. 10:56

Itthon nem vonult börtönbe a veronai buszbaleset csabai sofőrje

Nem vonult börtönbe Magyarországon a veronai buszbaleset felelőse – így tudja a Bors. V. János feje felett még ősszel mondta ki az olasz bíróság a jogerős ítéletet, amely szerint 6 évet kell a rácsok mögött töltenie. A Békéscsabán élő sofőrről a városban azt beszélik, hogy már megkezdte büntetése letöltését, a lap azonban kiderítette, hogy ha ez igaz is, biztosan nem itthon.

Beol.hu

Az olasz tûzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán, 2017. január 21-én /Fotó: MTI/EPA/Vigili Del Fuoco/

Mint arra a Bors cikkében emlékeztet,  tavaly ősszel mondták ki a jogerős ítéletet a veronai buszbaleset ügyében. V. János első fokon kiszabott 12 éves ítéletét a felére mérsékelték, vagyis a sofőrnek hat évet kell a börtönben töltenie, amiért 2017 januárjában a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait egy sítúráról hazahozó busszal balesetet okozott. A jármű szinte porig égett, 17-en pedig meghaltak.

A gyakorlat szerint a bíróságon szabadlábon védekező terhelteknek a jogerős ítélet kiszabása után általában fél éven belül kell a büntetésük letöltését megkezdeniük. Ez mostanában mindenképpen esedékessé válik.

A Bors szeretett volna feltenni néhány kérdést V. Jánosnak, ezért megpróbálta őt a békéscsabai otthonánál felkeresni. Amikor az ablakon bekopogtattak, az élettársa nézett ki.  

– János nincs itthon! – mondta az asszony határozottan, s azt is közölte, senkinek semmi köze hozzá.

A helyiek egy része ugyanakkor azt beszéli, hogy a férfi már bevonult a rácsok mögé, a Bors viszont biztos forrásból úgy tudja, Magyarországon nem kezdte meg a büntetésre letöltését.

Kapcsolódó cikkünk: Öt éve állt lángokban a veronai halálbusz: szabadon éli életét a bűnös sofőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában