Testületi ülés

2022.05.17. 15:00

Eredményesen gazdálkodtak Békésen

Elfogadta a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás tavalyi zárszámadásról szóló tájékoztatóját legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület – tájékoztatott a grémium tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

P. G.

Deákné Domonkos Julianna, az intézményfenntartó társulás elnöke elmondta, a szervezet égisze alá két nagy intézmény, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde, valamint a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ tartozik. Mint hangsúlyozta, mindkét intézményre kiváló vezetői munka és gondos gazdálkodás jellemző. A város életében pedig aktív, tevékeny módon vesznek részt. Kitért arra, hogy az elmúlt, nehéz, járvány sújtotta évben is a bevételek közel 100 százalékban teljesültek, céltartalékot is képeztek erre az évre, ami még nagyobb biztonságot nyújt. 

Az intézményfenntartó társulás elnöke kitért arra, hogy a szakmai anyag a létszámgazdálkodásról is számot ad, amely mindkét intézményben megnyugtató. Kifejtette, további pozitívum, hogy felújítások és fejlesztések is megvalósultak, amelyhez egyrészt pályázati források, másrészt az eredményes gazdálkodás szolgáltat alapot. A teljesség igénye nélkül kitért arra, hogy a Korona utcai óvodában tornaterem épült, a Gólyafészek Bölcsődében a konyhát újították fel önkormányzati pályázatok segítségével, emellett több óvodai udvarban valósítottak meg fejlesztést. A szociális szolgáltató is több beruházást valósított meg, és pályázataik a humán területen is fontos előrelépést hoztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában