Szerződés

2022.04.19. 17:22

Tizenhárom fiatalt támogatott a Békéscsaba hazavár! programmal a helyi önkormányzat

Tizenhárom fiatalt támogatott a legutóbbi fordulóban az önkormányzat a Békéscsaba hazavár! program segítségével, közülük tízzel írta alá Szarvas Péter polgármester a megállapodást kedden a városháza dísztermében. Az ifjakat a városvezető mellett Varga Tamás alpolgármester, dr. Bacsa Vendel jegyző, valamint a bíráló bizottság tagjai fogadták.

V. N.

Hét év alatt 118 fiatallal kötött szerződést az önkormányzat /Fotó: Bencsik Ádám/

A polgármester a beszédében elárulta, a Békéscsaba hazavár! program 2015 óta működik a városban, ez idő alatt 118 fiatallal kötött szerződést az önkormányzat. Mint mondta, a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat elnyert fiatalok tanulmányaik utolsó négy félévében havi 50 ezer forintban részesülnek. Míg a sikeresen pályázó diplomások 400 ezer forint életkezdési támogatást kapnak. A fiataloknak cserébe pedig vállalniuk kell, hogy a jövőjüket itt tervezik Békéscsabán.

– Szeretnénk, ha az ifjúság érezné, látná azt, hogy Békéscsabán érdemes jövőt tervezni. Bízom benne, hogy a pályázatot elnyert fiatalok a választott szakmájukban el tudnak helyezkedni, megfelelő jövedelemre tudnak szert tenni és később itt alapítanak családot is. Számítunk rátok a bölcsődéinkben, az óvodáinkban és az iskoláinkban – fogalmazott a városvezető a rendezvényen.

 

Továbbá azt ígérte a tanulmányaikat megkezdő fiataloknak, hogy az önkormányzat nem hagy fel a Békéscsaba hazavár! programmal, melyet ezután is évente kétszer elérhetővé tesznek az ifjúság számára.

Mint megtudtuk, idén felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat kap Kovács Petra Katalin, a Szegedi Egyetem negyedik évfolyamos általános orvos szakos hallgatója, Lehoczki Lilla, a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karának harmadik évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgatója és Ragály Levente, a Szegedi Tudományegyetem harmadik évfolyamos műszaki menedzser szakos hallgatója.

Míg az életkezdési támogatási szerződéseket Andrej Bernadett, Czimbalmos Kristóf, Gulyás Richárd Lajos, Gurmai Szilvia, Kacsán Dávid, Kis Boglárka, Varró Bettina, Volent Lili, Lakatos Dávid és Osgyán Bence írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában