Választás 2022

2022.04.04. 14:05

Hetven százalék feletti szavazóköri sikerek is születtek Békés megyében

Mind a négy választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert a vasárnap az országgyűlési választáson, azaz Herczeg Tamás, Dankó Béla, dr. Kovács József és Erdős Norbert szerzett parlamenti mandátumot. Bekerült a következő Országgyűlésbe a Momentum színeiben az orosházi Sebők Éva is.

L. B.

Fotó: Imre György

Herczeg Tamás a voksok közel felét szerezte meg Békéscsabán és környékén. Az ellenzék jelöltje, Stummer János a megyeszékhelyen a 69-ből 23 szavazókörben nyert, illetve egyet vitt el Kétegyházán. Az összes többiben – beleértve a kistelepüléseket is – a kormánypárti jelölt kapott többséget.


Dankó Béla a szavazatok több mint 58 százalékával győzött a békési-szarvasi körzetben. Egyetlen olyan szavazókör sem akadt, amelyben legyőzték volna – sőt volt, ahol a voksok több mint 70 százalékát zsebelte be –, igaz, néhány gyomaendrődi és szarvasi helyszínen megszorongatta őt az ellenzéki jelölt, dr. Kondé Gábor.
A gyulai körzetben dr. Kovács József szintén magabiztos sikert aratott, több mint 56 százalékosat. Nála is akadt olyan szavazókör, kistelepülés, amelyben 70, sőt 80 százalék feletti eredményt ért el, ugyanakkor négy gyulai és két szeghalmi szavazókörben több voksot kapott nála az ellenzéki jelölt, Leel-Őssy Gábor, egy gyulaiban pedig döntetlen lett közöttük az eredmény.


Erdős Norbert a szavazatok több mint felével nyert az orosházi körzetben. Orosházán a 37-ből 16 szavazókörben több voksot kapott nála az ellenzéki jelölt, dr. Szabó Ervin, aki emellett négy mezőhegyesi helyszínen győzött. Az összes többi szavazókörben a kormánypárti jelölt aratott sikert.

Az eredményeket itt tudja megnézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában