Emlékhely

2022.04.13. 14:01

Domborművet és márványtáblát helyeznek ki II. Rákóczi Ferenc tiszteletére Békéscsabán

Szülőföldünkért díjat adományozott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Rákóczi Szövetség békéscsabai szervezetének, amelyet szerdán nyújtott át Kovács Nóra elnöknek a Kinizsi utcai székhelyen.

L. B.

A Rákóczi Szövetség békéscsabai szervezetét jutalmazta Szülőföldünkért díjjal Herczeg Tamás országgyűlési képviselő /Fotó: Bencsik Ádám/

A politikus kiemelte, a szülőföld értelmezhető települési, megyei, országos, de akár Kárpát-medencei szinten is. Úgy véli, példaértékű az a munka, amit a Rákóczi Szövetség és annak békéscsabai szervezete végez az összmagyarság megmaradása érdekében. Kiemelte, számos tervet fogalmazott meg a szövetség, a díjjal – és azzal járó pénzjutalommal – szeretne azok megvalósításához hozzájárulni. Kovács Nóra elmondta, szeretnék, hogy a „nagyságos fejedelemnek”, II. Rákóczi Ferencnek legyen olyan köztéren álló emlékhelye Békéscsabán, ahova bárki elzarándokolhat, amelyet bárki megkoszorúzhat. Bálint Miklós ajánlott fel a szervezet számára egy márványtáblát – amelyre felvésette Szőke István Attila egyik versét –, illetve egy, II. Rákóczi Ferencet ábrázoló bronz domborművet. Ezeket szeretnék kihelyeztetni a Nagy Imre téren, annak Kazinczy Ferenc általános iskola felőli oldalán.

Fotó: Bencsik Ádám

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában