Intézményvezetői értekezlet

2022.04.27. 16:08

Bemutatták a békési Digitális Tudásközpontot

A tanév zárásával kapcsolatos szakmai feladatok áttekintése, az érettségi és szakmai vizsgák, az országos mérések és a nyári táborok előkészítése is témája volt a Gyulai Tankerületi Központ kedden megtartott intézményvezetői értekezletének.

P. G.

Fotók: Gazsó János

A pályázati lehetőségeken, az aktuális gazdálkodási és üzemeltetési feladatokon túl a fenntartott 28 köznevelési intézmény 95 feladatellátási-helyén a nyári karbantartási feladatok tervezése és ütemezése is megtörtént, amely már a következő tanév biztonságos megkezdését támogatja. Továbbá szó esett a jövő évi munkatervek előkészítéséről, a versenyekről, iskolai programokról és rendezvényekről, melyek szintén a jövő tanév előkészítését segítik.

Az értekezleten jelen volt az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője, Simon Nóra Edina, valamint Békés alpolgármestere, Polgár Zoltán és a békési Digitális Tudásközpont látogatásszervezője, koordinátora Nagy-Szabó Dóra is.

A főosztályvezető az intézményvezetőknek szóló szakmai előadásában kitért a pedagógusminősítésekre, a tanfelügyeletekre s a komplex ellenőrzésekre is. Emellett szakmai tanácsokat fogalmazott meg a jelenlévőknek a hatósági feladatokkal kapcsolatosan, melyek segítik az iskolák mindennapi feladatellátását. 

Érintette továbbá a pedagógiai-szakmai szolgáltatások s szaktanácsadások folyamatát, ismertette a Tavaszi Pedagógiai Napok színes programját s elismerte a Gyulai Tankerületi Központ hat bázisintézményének szakmai munkáját is.

A szakmai napon a Gyulai Tankerületi Központ intézményvezetői megismerhették a Békésen újonnan megnyílt Digitális Tudásközpontot is. Polgár Zoltán beszélt a mindennapjainkat átszövő digitalizációról, kiemelve hatékonyságát a nevelés-oktatás folyamatában is. A tudásközpont látogatásszervezője, koordinátora ismertette s felvillantotta a digitális jövő érdekében szervezett foglalkozásokat, élménytúrákat, szakköröket és alkotóműhelyeket.

Az értekezleten Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató kiemelte, hogy a Gyulai Tankerületi Központ támogatásával valamennyi nevelési-oktatási intézmény iskolai foglalkozás keretében, még a nyári szünet előtt megismerheti a békési Digitális Tudásközpont által kínált digitális technológiákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában