BSZC Szent-Györgyi Albert középiskola

2022.03.11. 11:57

Nyomdásztanulók versenyeztek Békéscsabán

Végzős nyomdásztanulók versenyeztek pénteken a BSZC Szent-Györgyi Albert középiskolában. Öt intézményből 55 diák nevezett a kereskedelmi és iparkamara által rendezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, a Szakma Sztárra a két szakmacsoportban. Az elődöntőbe, amelynek most adott otthont a két éve elkészült nyomdaipari tudás- és képzőközpont, 15-en kerültek be, a fiatalok elméleti és gyakorlati feladatokkal egyaránt találkoztak. Közülük a fináléba hatan jutnak tovább.

L. B.

Fotó: Imre György

Orgován Katalin, Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke, a Pátria Nyomda Zrt. vezérigazgatója elmondta, sok év után rendeznek ismét országos szakmai versenyt a nyomdásztanulóknak. A megmérettetés is rávilágít arra, hogy a szakmának van jövője, országos szinten a cégek azonnal fel tudnának venni 500-600 szakembert, átlag- vagy átlag feletti fizetéssel. Hozzátette, a technológia fejlődik, sokféle technológiával, sok mindenre – a papír mellett műanyagra, textilre is –, illetve sok mindent, a könyvek mellett például csomagolóanyagot is nyomtatnak.

Forrás: Imre György

Tálas Csaba, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatója emlékeztetett, kétmilliárd forintból épült meg a Modern Városok Program keretében a nyomdaipari tudás- és képzőközpont. Azt a legkorszerűbb technológiával szerelték fel, és ez teszi lehetővé, hogy a szakmai versenyeknek helyszínt adhasson az intézmény.

 

Sántáné Fazekas Tünde, a központ vezetője hozzátette: akik versenyeztek, a járvány miatt kihívást jelentő körülmények között tanultak eddig, mégis kitartottak a szakma mellett. Az, hogy megrendezhették a viadalt, javulást hoz az oktatásban, a képzésben, az együttműködésekben. Szeretnék a mostani általános iskolásokkal és szüleikkel megismertetni, hogy a nyomdászszakma milyen remek életpályát kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában