dr. Fest Sarolta Katalin

2022.03.23. 18:08

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a szarvasi egyetemi tanár

A Pesti Vigadóban március 17-én megtartott állami kitüntetések átadásakor Áder János Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat állami kitüntetést kapott a haza előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismeréseként Dr. Fest Sarolta Katalin professzor emeritus, a Gál Ferenc Egyetem tanára.

V. E.

Méltatásából kiderült, a tanárnő által képviselt keresztyén értékrend, nagyfokú alázat, személyes példamutatás és kiváló felkészültség nagy hatással volt több, mint négy évtizedes munkája során hallgatóira.

Megtudtuk, 47 év során tanítványainak százait bocsátotta ki a főiskoláról, bebizonyítva számukra, hogyan lehet gyógytestnevelőként, pedagógia szakos tanárként oktatni, nevelni, pályán maradni óvodapedagógus, tanító, illetve csecsemő és kisgyermeknevelő szakon.

Társadalmi szerepvállalása is jelentős, hiszen az aktív szakmai, közéleti tevékenységét tükrözi, hogy országos közoktatási szakértő, az Óvó- és Tanítóképzők Egyesülete Testi nevelési szakmai tagozatának tagozatvezetője, tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak és a Franciaországi Ösztöndíjasok Országos Egyesületének, valamint a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság alelnöke.

 

Említésre méltóak továbbá a pályafutása során szerzett kiemelkedő elismerései:
2012. Szent István Egyetem Babérkoszorú arany fokozata
2016. Apáczai Csere János-díj
2016. „A magyar felsőoktatásért” emlékplakett
2020. Szarvas Városban végzett sportmunkáért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában