Beruházás

2022.03.25. 06:30

Jól halad a vízi gyerekparadicsom építése Gyulán

Elérte a 30 százalékos készültséget az új vízi gyerekparadicsom építése a Gyulai Várfürdőben. Ezt a csütörtökön megtartott bejáráson jelentette be dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Papp Gábor, [email protected]

Fotó: Lehoczky Péter

A beruházás megfelelő ütemben halad előre. A kivitelező tartani tudja a határidőket, és hamarosan megérkeznek a fejlesztéshez szükséges különböző technikai elemek az Egyesült Államokból és a játékelemek Törökországból – mondta el dr. Kovács József. Az országgyűlési képviselő kiemelte, mindennek köszönhetően a strandszezon kezdetére, június elejére-közepére átadhatják az új létesítményt, ami világszinten is különlegesnek számító attrakcióval várja majd a gyerekeket, a családokat.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a város épül, lépésről lépésre haladnak előre, csütörtökön a Gyulai Várfürdő aktuális fejlesztéséről egyeztettek.

– A beruházás hazai forrásokból, a kormány támogatásával készülhet el. Fontos célunk, a projekt is arra irányul, hogy a fürdő családbarát jellegét erősítsük, és a fedett termálvizes medencék felületét növeljük – sorolta a polgármester. – Ennek megfelelően a beruházás-sorozat három elemből áll. Nyárra a legkorszerűbb mai látványelemekkel felszerelt vízi gyermekparadicsom létesül. Ezután, a lovarda mögötti épület lebontását követően fedett termálfürdőt építünk, a téli főbejárat épületében tervezzük az öltözőkapacitás és a meleg konyhai szolgáltatások kapacitásának bővítését, illetve medical wellness szolgáltatások kialakítását.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a vízi gyerekparadicsom építése elérte a 30 százalékos készültséget, a munkálatok pedig hamarosan felgyorsulnak, hiszen az Egyesült Államokból, az Atlanti-óceánon keresztül megérkeznek a szűrők, Törökországból, a Polin cégtől pedig az élményelemek. Ezek beépítése után a játékelemek installálása mintegy 1,5-2 hónapot vesz igénybe. Kun Miklós kiemelte, minden az elképzeléseknek megfelelően halad, a következő nagy lépés a burkolás lesz, amihez jó idő szükséges. 

A projekt részeként egyébként a fürdő játszóterét is felújítják, új gumiburkolatú létesítmény készül. Emellett saját erőből a legnagyobb terheltségű mellékhelyiséget, több étkezési egységet és Beach Bárt is felújítják a június 15-i, nyári szezon kezdetére. A Termálpalota engedélyes tervei elkészültek, a helyi építési szabályzat módosítását követően benyújtják engedélyezésre, illetve azt követően igénylik a szükséges plusz támogatási forrást. Ha minden a tervek szerint alakul, ősszel kezdődhet el a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában