Zöldfelületek

2022.03.03. 12:14

Háromezer csemetét ültetnek Békéscsabán

Mind a Lencsési úton, a kolbászklub székházánál, mind a Mazán László utcában lévő erdőbe 1500-1500 facsemetét ültetnek el a napokban – jelentették be a csütörtökön a Lencsési úton tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Fotó: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester elmondta, az elmúlt időszakban sokan érdeklődtek arról, hogy a város miként gondoskodik a zöldfelületeiről, mit tesz azért, hogy Békéscsaba zöld maradhasson. Hozzátette, az önkormányzat a település közigazgatási területén 150 hektár erdőt kezel, a közterületeken pedig 63 ezer fáról gondoskodik. Most a Lencsési úton és a Mazán László utcában lévő erdőkbe 1500-1500 facsemetét ültetnek el a városgazdálkodási kft. menedzselésében.

Fáriné Szabó Anikó, a város főkertésze elmondta, a hatóság előírásai alapján szakcég végzi a feladatot. A Lencsési úton és a Mazán László utcában lévő két, egyenként egyhektáros területeken – azok előkészítését követően – egyéves, 60 centiméternél nagyobb csemetéket telepítenek. Előbbi helyszínre nyárfák, utóbbira pedig kocsányos tölgyek kerülnek. A fák a meggyökeresedésük után nem igényelnek öntözést, aszályos időszakban is legfeljebb minimálisat.

Fáriné Szabó Anikó, Szarvas Péter és Balla Ferenc, a városgazdálkodási kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón /Fotó: Bencsik Ádám/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában