Orosháza

2022.03.03. 07:00

Gyémántlakodalmukat ünneplik

Dénes József és Tóth Edit a kardoskúti tanyavilágban ismerte meg egymást, közeli szomszédságban éltek. 1962. március 3-án kötöttek házasságot, e jeles napra mindketten jól emlékeznek, éppen havazott Orosházán (ahogy a minap is).

Cs. I.

A házaspár 3 év után a tanyasi életet a városira cserélte. Miközben a férj a kardoskúti termelőszövetkezetben dolgozott, párja kisfiukat nevelte, majd a háztáji gazdálkodásban segítette férjét. Nyugdíjazásukig is sokat dolgoztak, majd amikor visszakapták földjeiket, folytatták a dolgos mindennapokat. Amikor azt kérdeztük tőlük, mi a titka a hosszú házasságnak, azt felelték: az egyszerűség. Megőrizték az apai nagyszülők kardoskúti tanyáját, kicsinosították, de ott mindig van tennivaló. Dénes József naponta kilátogat. Szíve visszahúzza a gyökereihez, oda, ahonnan napra pontosan, éppen 60 éve elindult feleségével az életre szóló igen kimondása után. Mindennapjaikat bearanyozza két unokájuk, fiuk és menyük, velük ünneplik gyémántlakodalmukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában