Visszamenőleg / Békéscsaba

2022.03.02. 19:04

Emelkedhetnek a fizetések az Alföldvíznél

Döntés született az Alföldvíz Zrt. munkavállalóinak bérmegállapodásáról és bérfelzárkóztatásáról – tájékoztatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

P. G.

Forrás: Facebook

Kiemelte, kedden megbeszélést tartottak az Alföldvíz Zrt. szakszervezeti bizalmijai. A testület ülésének legfontosabb napirendi pontja a cégvezetéssel kötendő bérmegállapodás tervezetének megvitatása volt. A szakszervezet ülésére Szeverényi György vezérigazgató-helyettes mellett Herczeg Tamás is meghívást kapott.

A létrejött megállapodásoknak köszönhetően január elsejétől visszamenőleg az Alföldvíz Zrt. mintegy 1200 dolgozójának bére a többségi állami tulajdonú vízművek munkatársai jövedelméhez igazodik majd. A szakszervezeti tagság az ülésen egyhavi póttagdíját ajánlotta fel kárpátaljai menekültek megsegítésére.

 

Herczeg Tamás elmondta, az Alföldvíz integrációjával a cég része lesz a Nemzeti Vízművek Zrt.-nek, ami egyéb területen is forrásbővülést jelent majd. Olyan európai uniós pályázati pénzek érkezhetnek Békéscsabára, illetve a megye más településeire is, amihez csak állami többségi tulajdonban lévő cégek juthatnak hozzá. Ezek a támogatások az ivóvíz- és szennyvízhálózat rekonstrukcióját segíthetik. Ennek várhatóan az első lépése, hogy a Kenderföldeken kiépítik az ivóvízvezetéket­.

Az országgyűlési képviselő ugyancsak fontos eredménynek nevezte, hogy az Alföldvíz központja Békéscsabán marad, és a nem terveznek létszámleépítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában