Verseny

2022.02.17. 15:00

Pálinkamintákat zsűriztek Orosházán

Tizennyolcan vettek részt a csütörtöki pálinkazsűrizésben a Petőfi művelődési központban. Az eredményeket majd az idei Hagyományok, Ízek Verseny napján hirdetik ki, amit egy év kihagyás után ismét megrendez az Orosháza és Térsége Gazdakör. Kétszázhuszonegy minta (alma, körte, szőlő, vegyes, barack, birs, szilva és különlegességek közül málna, berkenye, füge, dió) érkezett.

Cs. I.

Szlovákiai, vajdasági, jászsági bírák is eljöttek e jeles napra – tájékoztatott Benkő Lajos alelnök a helyszínen. A nemzetközi hírű gasztronómiai programra már javában készülő szervezőktől megtudtuk, a 15. versenyüket nem a piactéren, hanem az Eötvös csarnokban és annak a környékén tartják (lesz kirakodóvásár és látvány disznóvágás, a közönség nem csak láthatja a munkálatokat, de közben magyarázatot is hallhat, majd megismerheti a zsírsütést, a hurka,- kolbásztöltés munkafolyamatait). E rendezvényhez kapcsolódik a szárazkolbász- és pálinkaverseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában