Közönségdíjas

2022.02.10. 12:23

Elkelt a díjnyertes csabai konyhakert

Olvasónk, Tóth Sándor csabai konyhakertje nyerte el A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei program elnevezésű megmérettetés közönségdíját még tavaly nyáron.

B. O.

Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató, Karcag város alpolgármestere, Tóth Sándor és Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója a díjátadón /Fotó: BMH/

A felhívásra az ország minden pontjáról nevezték a kerteket, ezekre pedig több mint 35 ezer szavazat érkezett. A közönségdíjat 7900 vokssal Békéscsabáról Tóth Sándor kapta, aki a csabai Kenderföldeken művelte már évek óta kertjét. A nyugdíjas honvédtiszt nemrégiben elmondta, a díj egyben az utolsó volt, mivel az általa évtizedek óta művelt kertnek időközben új tulajdonosa lett. – Úgy éreztem, hogy egyre kevésbé bírom a kertet az általam kívánt rendben tartani, így aztán a családdal közösen úgy döntöttünk, hogy megválok tőle – árulta el. A magát csak hobbikertészként jellemző Tóth Sándor többek között a Lencsési Közösségi Ház dolgozóinak, annak vezetőjének, Takács Péternek és a házban otthonra talált Mohácsy Mátyás Kertbarát Körnek mondott köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában