Koncert

2022.01.09. 19:51

Mezőhegyesen köszöntötték az újévet a fúvósok

Évtizedes hagyománya van annak, hogy felcsendül a fúvószene a szlovákok lakta Tótkomlóson sokszor, sok helyen. A járványhelyzet azonban átírta a forgatókönyveket, a rendezvények egy része elmaradt az elmúlt időszakban. Komoly hagyománya volt annak is, hogy a két szomszédos város fúvószenekarai, a mezőhegyesiek és a tótkomlósiak együtt koncerteztek. Az új évben erre ismét sort kerítettek.

Cs.I.

A mezőhegyesi fúvósok is kitetettek magukért az újévi koncerten /Fotók: BMH/

Felcsendült a fúvós muzsika a mezőhegyesi művelődési központ színháztermében szombaton, ahova boldogan érkezett az 50 tagú komlósi zenekar is. Az újévi koncerten a Mezőhegyes Város Fúvószenekara és a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, valamint a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület csoportjai szórakoztatták a közönséget. A vendégségbe készülő komlósi fúvósok karnagyával még a felkészülés napjaiban beszélgettünk. Krcsméri János elmondta, nagy volt az örömük, hogy végre folytathatják az 1996 óta nagy sikerrel megrendezett közös januári koncertjeiket. 2012-ig töretlen volt ez a sorozat, majd megszakadt. 2022 januárja ismét összehozta a zenészeket. A tótkomlósiak filmzenékkel, musical részletekkel – Hegedűs a háztetőn, Az operaház fantomja, Keresztapa – és indulókkal készültek. Krcsméri Tibor – a két karnagy névazonossága nem véletlen, rokoni szálak fűzik össze őket, unokatestvérek –, a mezőhegyesi fúvósok karnagya is boldogan mesélte, hogy örömzene volt ez a januári újévi koncert. Harmincöt zenésze boldogan vállalta a fellépést, majd a mazsorettek zenei kíséretét.

– Példás a két város, és a két zenekar kapcsolata. Polgármesterünk, Pap István Tibor köszöntőjében is utalt erre. Mi pedig izgatottan vártuk, hogy betartva a járványügyi előírásokat, megtarthassuk és újra szórakoztathassuk közönségünket. Erre a jeles eseményre nagyon sok tótkomlósi is kíváncsi volt. Ahogy ilyenkor szokás, köszöntjük azokat, akik tíz éven át kitartó szorgalommal segítik a zenekar munkáját. Idén Dere Máté (klarinétos), Kis Dávid (szaxofonos), Szentmiklósi Gábor (dobos) kapott elismerést, szinte gyermekkoruk óta velünk tart mindhárom fiatal – mesélte az est történéseit a karnagy.

A vendégfellépőként érkező tótkomlósi fúvósok öröme határtalan volt, hogy újra játszhattak

A mezőhegyesi zenészek repertoárján szerepelt sok egyéb mellett A hét mesterlövész filmzenéje, Brazil tropical (forró ritmusok), és a Csárdáskirálynő sokak körében népszerű dallamai is felcsendültek. A zenekar fuvolistája, dr. Szabados Éva szólót énekelt. A zenekar a járvány miatt 2020-ban nem tudta megünnepelni fennállásának 25. évfordulóját. Ezért is készülnek a zenészek nagyon az idei évre, hiszen 2022-ben a mazsorettközösség 25 éves lesz, nagyszabású rendezvénnyel tennék emlékezetessé a jubileumot hazai és külföldi vendégek fellépésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában