Képviselő-testület

2022.01.13. 19:00

Ingatlanok átadásáról, eladásáról tárgyaltak Füzesgyarmaton

Több önkormányzati ingatlan ügye is témával szolgált a képviselő-testület nemrég tartott ülésén – ismertette Koncz Imre polgármester.

L. B.

Elmondta: egyrészt a Körös-Vidék Vízügyi Igazgatóság kért több, csatorna mentén és kezelésükben lévő, ugyanakkor városi tulajdonú ingatlant, mivel a meglátásuk szerint úgy egyszerűbb lenne a munkájuk. Hozzátette: az igazgatóság azt kérte, hogy a város adja ingyen a magyar állam ezeket a területeket, de – mint fogalmazott – az önkormányzat nem mondana le róluk szívesen térítésmentesen, ezért erre az ügyre később visszatérnek.

A Macskási Tejtermelő Zrt. pedig jelezte, hogy szeretne megvenni szántóként hasznosított, ugyanakkor kivett útként nyilvántartott városi ingatlanokat, hiszen amúgy is a cég műveli az utak két oldalán lévő területeket. Elvégezték az értékbecslést, viszont a zrt. sokallta az abba szereplő árat – fele akkora összeget ajánlott meg –, ezért az értékesítéssel kapcsolatos döntést elnapolta a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában