A fényképezés kémiája

2022.01.15. 14:55

Győzelemmel tértek haza az orosházi diákok

Alzubi Fatima és Frankó Réka, a Táncsics gimnázium két tehetséges diákja, A fényképezés kémiája című videóval nevezett a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Kémiai Intézete által kiírt pályázatra.

Cs. I.

Dr. Kukovecz Ákos, az intézet vezetője, Németh Veronika egyetemi adjunktus, Francziszti László, Alzubi Fatima, Frankó Réka a díjátadáson /Fotó: BMH/

Középiskolai diákoknak szólt az invitálás abból az alkalomból, hogy 2021-ben az SZTE TTIK alapításának a 100. évfordulóját ünnepelték. A pályázattal erősíteni szerették volna a kapcsolatokat a középiskolák és a kémiai intézet között. A  9-12. osztályos tanulók egyéni és csoportos pályázatot nyújthattak be. 

Az orosházi diákok a Hol találkozhatunk kémiával a hétköznapokban? felvetésre keresték a választ, méghozzá a fotózás témakörében. 

A diákok egy videófilmet készítettek, egy reflektív munkanaplóval együtt, amelyben összefoglalták az ötlettől a megvalósításig terjedő munkafázisokat. Tanárukat, Francziszti Lászlót is segítségül hívták, erősítse meg őket, hogy témaválasztásuk, filmjük méltó versenytársa legyen a többi pályázónak.

A beküldött munkákat a kémiai intézet oktatóiból álló három fős bíráló bizottság értékelte. A lányok is ott voltak a szombati díjátadón az SZTE TTIK Kémiai Intézetben, ahol kiderült, kisfimjükkel első helyezést értek el.

A díjnyertes filmet ITT lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában