Tehetséggondozás

2022.01.19. 18:13

Csabai és gyulai gimnázium is csatlakozott a junior akadémiához

A Szegedi Tudományegyetem kiemelten kezeli a térség tehetséges fiataljainak felkutatását, tehetséggondozását, diplomaszerzését, karrierlehetőségüket. Az SZTE a Tehetség-híd program keretében az előző években már középiskolai partnereivel országosan is egyedülálló együttműködést alakított ki. A keddi szakmai nap – ahol több Békés megyei oktatási intézmény képviseltette magát – a kapcsolattartás fejlesztését szolgálta.

Cs. I.

A partnerek Szegeden, a tudományegyetem rektori hivatalában tanácskoztak /Fotók: BMH/

Kiemelkedő az SZTE és az orosházi Táncsics gimnázium között létrejött rezidensiskolai megállapodás, amely megalapozta a Békés megyei tudásrendszer kiépítését, fejlesztését. Az SZTE Junior Akadémia tehetséggondozó-tehetségtámogató programjában hangsúlyos szerepet kap a középiskolákkal való kapcsolattartás fejlesztése. A partnerek a tudományegyetem rektori hivatalában találkoztak.

Az SZTE Junior Akadémia az egyetem rezidensközpontjaként működő Orosházi Táncsics Mihály gimnáziummal kötött megállapodás mintájára további két intézménnyel alakít ki szoros együttműködést a fiatalok tehetséggondozása és sikeres továbbtanulása érdekében. 

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, illetve a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatóival tanácskozott az egyetem képviseletében az SZTE Junior Akadémia vezetősége.

– Az együttműködés nem csak a fiatalok számára fontos: az egész régió fejlődését szolgálja, ha a fiatalok helyben kapnak magas színvonalú oktatást, majd a diploma megszerzése után a tudást itt kamatoztatják – fejtette ki dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes.

– A Táncsiccsal végzett közös munka eredménye bizonyítja számunkra, hogy érdemes további középiskolákban is kiépíteni az egyetem által kínált tehetséggondozó programokat. Biztató számunkra, hogy a lehetőségekre egyre több intézmény nyitott, ahogy az Andrássy és az Erkel gimnázium is – mondta a rendezvényen dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

Ösztöndíjat is biztosítanak

Az akadémia által nyújtott programokat az egység igazgatója, dr. Újvári Edit részletezte. Mint kifejtette, az együttműködés keretében a középiskolások emelt szintű érettségire felkészítő kompetenciafejlesztő tréningen, az egyetemet bemutató osztálykiránduláson és pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt, illetve ösztöndíjakban részesülhetnek. Dr. Blahó János, az egyetem rezidensközpontjaként működő Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium igazgatója mutatta be az intézményvezetők számára az együttműködés előnyeit. Az igazgatói értekezlet kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában