Csatorna

2022.01.21. 09:00

A holtágból táplálhatják Szarvas zöldterületeit

A klímaváltozás miatt hatékonyabb és megfizethető öntözési rendszerről kell gondoskodnunk, amivel a szarvasi zöldterületek pompáját megőrizhetjük – mondta Babák Mihály polgármester a minap tartott testületi ülésen.

V. E.

Ennek érdekében már elkezdtek öntözni a Körös-holtágból, amelynek lehetőségét újabb csatornákkal szeretnék bővíteni. Erre nyílt most lehetőség: 258 millió forintból alakíthatnak ki automata öntözési rendszert. Ennek megvalósításáról döntött a testület. Projektpartnerük a Békés Megyei Önkormányzat lesz. Megszavazták továbbá a helyi gyermekélelmezési konyha, a könyvtárépület és a vízmű korábbi székházának energetikai korszerűsítését is, amelyre 448 millió forintos pályázati keretük van. Ezentúl felújítják a történelmi Magyarország közepéhez vezető utat, mintegy 61 millió forintos, belügyminisztériumi pályázati keretből. Az emlékútnál terveznek még további fejlesztéseket is, az útfelújítás csupán a kezdő lépés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában