Unitárius

2021.12.22. 10:58

Sokat tett az egyházközségért, plakettel díjazták a gyarmati Bökfi Jánost

A helyi unitárius egyházközségért végzett tevékenysége elismeréseként, 90. születésnapja alkalmából plakettel jutalmazták a minap Bökfi János egykori füzesgyarmati polgármestert, aki az 1990-es évek elején az egyházközség gondnoka volt.

L. B.

Kovács Gréta Tünde, Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, Bökfi János, Pap Gy. László és Kovács Lajos /Fotók: Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség/

Bökfi János felmenői hozzájárultak ahhoz, hogy a jövőre 120 éves gyülekezet megalakulhasson, illetve felépülhessen a temploma. Pap Gy. László beszolgáló lelkész elmondta: annak köszönhetik létüket és így megmaradásukat, hogy elöljáróik mindig szívükön, lelkükön viselték közösségük sorsát, és szinte valamennyien úgy töltötték be választott tisztségüket, hogy azt fontosabbnak tartották, mint maguk vagy családjuk előmenetelét, életét. A plakettet Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, az egyházközség gondnoka adta át Bökfi Jánosnak, az ünnepeltet Kovács Gréta Tünde megható verssel köszöntötte. Bökfi János elmondta: felmenői közül – akikre emlékszik – mindenki unitárius volt. Füzesgyarmaton tanult az egykori unitárius iskolában, ahol a szokásokat, a lelki felkészüléseket ismerte meg. Gondnokként az országos testületi üléseken folyamatosan részt vett.

Bökfi János és Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség gondnoka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában